Новина: Леденото кралство
Дата: 2016-12-19

Коледа е… ! Коледа е… ! Време за мечти, безброй падащи звезди, отразени в ясните детски очи, неочаквани добрини, картичка от отдавна забравен приятел, усмивка на благодарност, пухкав сняг, чуден свят на меденки, светеща потрепваща украса, шарени пакети под елхата, звънка песен и усмивки, много,  много  усмивки.

                Кой не би се усмихнал в навечерието на Коледа – най-красивият и светъл празник, чакан с нетърпение от малки и големи.

                Усмихнати бяха и лицата  на всички деца от ДГ „Червената шапчица” на 19 и 21.12.2016г., когато с трепет и вълнение се събраха в празничния салон за да посрещнат Дядо Коледа. Техните учителки се постараха да украсят салона с приказните картини от любимия за децата филм „Леденото кралство“. Целият салон блестеше в снежната белота на замръзналото кралство.Замръзнала беше дори елхата. В дъното се виждаше леденият дворец на Елза. Дори Ана и снежният човек Олаф също бяха тук. Пристигнаха по покана на водещите - г-жа Минкова и г-жа Димова  за да помогнат в размразяването на елхата. Интересни и красиви бяха изпълненията на децата и стоплиха всички. Пяха любими коледни песни.

И чудото се случи! Ледовете се разтопиха и елхата заблестя с чудна, празнична светлина. И точно в този момент се чуха звънчетата от шейната на Дядо Коледа. На прага застана  той  - най-дълго очаквания гост. Децата с радост го приветстваха и празникът продължи с  надиграването на коледарските групи . А малките сурвакарки танцуваха, сурвакаха присъстващите и наричаха за здраве и благоденствие през Новата година.

И няма как  Дядо Коледа да не се развълнува. Той  благодари от сърце,  раздаде подаръците и с тъга се сбогува  с децата,  но до следващата Коледа.bottom