Новина: Ура, спасихме Дядо Коледа!
Дата: 2009-01-23

Какво е Коледа без коледно настроение? А какво е коледно натроение без коледна украса? Това е все едно рожден ден без торта!
Учителките от "Червената шапчица" знаят това и още на първи декември, влизайки в детската градина, деца и родители преминават под арка от светлини, гирлянди, звездички и снежинки.
17-ти декември е денят, в който очаквахме Дядо Коледа.
Празнично украсената зала се изпълни с нетърпеливи деца, облечени с различни костюми. Те се оглеждат и чудят - откъде ли ще дойде, ще може ли да носи чувала с подаръците? Музиката заглъхва , но вместо Дядо Коледа се появява Ледената кралица. О, ужас! Тази година тя иска да обърка празника на децата. Но Дядо Коледа не може да не дойде! Децата са сигурни, че ще премине през всякакви препятствия и ще дойде при тях. И той дойде! Приседна на специално приготвения за него трон и започна да разказва как е пътувал, кого е срещнал, за болестта "Непослуш 13", която е нападнала джуджетата му и още интересни неща. А децата го слушат в захлас.
Но Ледената кралица не се отказа и стори голяма пакост - замрази Дядо Коледа. Наистина го направи!
Но песните и танците развалят магии и децата танцуваха и пяха. И Дядо Коледа се размрази, защото всички лошотии са безсилни пред радостта в очите на децата, веселият им смях и техните закачки.
И когато всичко завърши добре, празникът продължи по традиция с наричанията на коледарите и сурвакарите за здраве и берекет:
Кажете дружина : "Да бъде!"
Сурва, сурва весела година! До година, до амина!bottom