Новина: Физкулт - Ура! Мисия Спорт продължава!
Дата: 2009-02-17

В края на месец януари деца и учители отново са във физкултурният салон на детската градина, в очакване на поредния спортен празник, подготвен от учителите Д.Йовчева и М.Йорданова. В него децата трябва да покажат основни двигателни умения усвоени досега, през този период на учебната година. Гр. „Смехорани” украсиха физкултурния салон с интересни рисунки, които отразяваха впечатленията им от миналия спортен празник. Въздействието на тези рисунки добави още към приповдигнатото настроение.
Навън е зима, затова хайде на разходка в зимната гора! С подходящи точно дозирани упражнения децата се раздвижват и подготвят за старт.
Малките "снежинки" от гр."Слънце" полетяват навред , а около тях важно се разхожда снежният човек. В миг след това и "катеричките" от гр."Мики Маус" прекатерват поваленото снежно дърво и с подскоци отиват до своята храна. Не можем вече да казваме, че децата от гр. „Смърфчета” са малки, защото показват, че са усвоили добре необходимите движения и се проявяват като достойни състезатели: умело лазят, внимателно се провират ,безстрашно прекатерват и бързо бягат за да отидат при своя отбор.
Внимание! На старт вече са малките "пожарникари" от гр"Буратино". В състезанието децата показват смелост, бързина и самоотверженост в надпреварата - ловко лазят, умело се провират под въже и прескачат препятствия. Може би сред тях наистина се крие бъдещ огнеборец.
След кратко време за отдих - отново старт! Най - възторжени са игрите на бъдещите първокласници. от гр"Лъвчета" и гр "Смехорани".Те изпълняват трудни елементи: лазене по пейка с везна от колянна опора; търкаляне на топка с лява и дясна ръка ; стреляне за точност с малка торбичка в цел; бягане в зиг-заг. Децата се проявяват като истински състезатели – демонстрират спортен дух – всеки се стреми да даде според възможностите си най-много, за да спечели отбора.
Освен,че умеят да спортуват децата показват и колко стихотворения знаят за зимата: "Големият сняг" на Л.Даскалова , "Зимна рисунка" на В.Петров, а гатанките донесени от Снежко изобщо не ги затрудниха.
Но всяко хубаво нещо си има и край. С мощно" физкулт-ура "всички участници се поздравиха за поредната успешно изпълнена спортна мисия. В нея те отново доказаха,че в заниманията по физическа култура, подвижните и спортни игри освен образователните цели се осъществяват възпитателни и оздравителни задачи. За всички участници в поредния успешен спортен празник имаше вкусни награди и изненади.
До нови срещи малки спортисти!bottom